Voucher 500 Voucher 1000
Pilot pe avion Cessna 172

Atentie! Pe 15 septembrie incepe scoala!

Curs PPL ( A ) Modular SEP Programa

DURATA CURSULUI: 230 ore
REFERINTA: AMC FCL 1.125

CURSURI TEORETICE  
    1. Reglementari aeronautice si proceduri ATC 25 ore
    2. Cunostinte generale despre aeronave 25 ore
    3. Performante de zbor si planificarea zborului 20 ore
    4. Performante si limite umane   5 ore
    5. Meteorologie aeronautica 30 ore
    6. Navigatie 30 ore
    7. Proceduri operationale 10 ore
    8. Principiile zborului (aerodinamica) 20 ore
    9. Comunicatii - Legislatie Aeronautica 10 ore
  10. Comunicatii engleza 10 ore
  11. Pregatirea in zbor 45 ore
  Total Ore 230
2. Cursul: • Nu exista criterii de recrutare pentru acest curs, altele decat cele precizate la punctul 1 de mai sus. • Candidatilor li se recomanda cunostinte de matematica, fizica si limba engleza care sa le permita intelegerea si aplicarea cunostintelor teoretice si practice furnizate in timpul cursului. Buna intelegere a limbii romane este de asemenea recomandata candidatilor.
3. Recrutarea: • Este dezvoltat in conformitate cu cerintele Subpartii C JAR FCL1 • Partea teoretica: 230 ore (aproximativ 6 saptamani, cu conditia, cursantul sa aiba o frecventa de 100% din prezenta cursului). Cursului ii este atasat un curs de calificare teoretica clasa SEP Land
• Partea practica: minimum 45 ore zbor cu Cessna 172, impartite in exercitii progresive, in scopul dobandirii abilitatilor necesare pilotarii unui avion monomotor (SEP) in calitate de pilot comandant.

4. Diplome, certificate: • La finalul cursurilor, absolventilor li se emit diplome recunoscute de catre AACR care atesta parcurgerea cursului teoretic si derularea instruirii practice in zbor. Foile matricole si rezultatele progresive obtinute se arhiveaza conform legii, putand fi puse, la solicitare, la dispozitia cursantului sau a organizatiei care il deleaga. • In baza documentelor emise de catre SAS, cursantul se poate prezenta in vederea obtinerii licentei la AACR.

5. Durata cursului, costuri de instruire, diverse: • Cursul dureaza circa 90 - 120 zile (functie de abilitatile cursantului si a gradului de absorbtie a informatiilor furnizate). • Costurile de instruire pentru o persoana sunt de 10000 de EURO. • In costurile de mai sus sunt incluse: Instruire teoretica 230 ore si instruire practica 45 ore zbor.
In acest pret este inclus si obtinearea certificatului de operator radio.
Tinuta pentru cursul PPL teorie si practica este formata din camasa alba tip pilot, epoleti o singura tresa - se asigura de catre scoala - pantaloni culoare inchisa, pantofi culoare inchisa.

 Curs

Durata

Tarif

Curs in vederea obtinerii licentei de pilot privat avion PPL(A)

90 - 120 zile 10000 Euro
 
TOTAL 90 - 120 zile 10000